Blog

De ce votez pe 27 și, mai ales, de ce votez cu Săuleanu

Pentru că cele mai mișto lucruri pe care le-am făcut/trăit vreodată au fost în echipă. Și consider că orașul meu, Craiova, poate să aibă viitor doar dacă administrația locală va face echipă cu locuitorii.

Aș putea chiar să zic că votez din frustrare cumva. Din frustrare că totul aici se face pe bază de partid. Bă, da’ când zic tot, mă refer la TOT.

M-a frustrat rău și încă mă doare. O treabă care s-a întâmplat în facultate. Aveam câteva colege care stăteau în cămin. Colegele mele era obligate să iasă să împartă pliante cu PSD, li s-a pus în vedere că nu vor mai avea loc în cămin dacă nu merg să aplaude când a venit Dragnea la Multifuncțional, că la anul nu mai prind loc dacă nu dau share și like pe Facebook la postările personalităților pesediste din Craiova și județ. Asta ca să nu mai amintesc șpaga la șeful căminului. Atunci era 5 milioane, nu știu cât a mai crescut între timp.

Ceea ce încă mă doare de-mi plesnesc urechile este că una dintre aceste colege care aveau poză de profil cu “Votați Manda europarlamentar” au ajuns să aibă funcții publice în domeniul studiilor. Noi am făcut Jurnalism, la Litere.

Cum să nu te ia capul când colega ta care scrie miau ca pisica, care habar nu are când trebuie pusă virgula/cratima și care nu a ajuns la lecția despre acuzativ, care a lipsit de la cursuri ca să vorbească cetățenilor despre cât de bun e PSD-ul, ocupă funcția de specialist relații publice la RAT Craiova? Păi cum?

Ba mai mult, Craiova nu mai este un loc în care să mă simt în siguranță. Pentru că termin facultatea, mă zbat să-mi găsesc job la privat, căci la stat e plin de aplaudacii pesediști, nu-mi permit să-mi iau mașină și mă duc cu autobuzul la muncă. Și autobuzul ia foc. Autobuzele, de fapt. Tramvaiele se strică și ele.

Aș putea să dau N exemple despre câte chestii nu sunt în regulă. Despre dezamăgirea pe care o simt de fiecare dată când mă duc să decartez taxe și impozite și nici măcar domnii de acolo nu sunt drăguți cu mine, că de banii mei oricum își bate joc întregul sistem.

Eu nu mai pot cu ei. A mai zis odată Olguța că ăstora care nu ne convine, să plecăm. Cred că nici ei nu i-a convenit de Craiova, din moment ce a fugit în parlament imediat după ce luase primăria. Eu mi-aș dori mai multe femei pe scena politică, dar unele capabile și decente, nu ca Olguța care spune: “să se uite în frigider că acolo vor găsi urările noastre”. Ce exemplu de femeie ești tu cu atâta vulgaritate? Ce exemplu de decență dai? Aș putea să fiu și eu mârlancă și s-o întreb de unde are bani din salariu de bugetar ca să-și ia haine de brand. Sau aș putea s-o-ntreb direct de ce naiba se face de râs purtând fake-uri.

Jenant. La fel de jenant ca domnul prof Giugea care nu dă pe la cursuri și pe care mi-l amintesc de când eram în clasa a doua și mergeam cu școala să colindăm Prefectura. Ne dădea dulciurele și iată că dulciurelele mai târziu ne-au dat energie să ne uităm pe CV-ul lui și să constatăm că a lucrat toată viața la stat, însă fără vreo realizare remarcabilă. Cred că a avut suficiente șanse să demonstreze și nu a profitat de ele. Probabil or fi profitat alte interese.

Tot din copilărie îmi amintesc și de Solomon, cum a organizat el RMA fix înainte de alegeri, cum îl iubeau toți țiganii cu tarabe din piață și despre cum lua mici atenții de 50 de mii de euro. Mici atenții. Că pe alea mari nu știu să le număr.

Eu nu-mi doresc să fiu reprezentată de oamenii ăștia. Nu-mi doresc ca orașul meu să încapă pe mână unora care au demonstrat că doar interesele lor și ale apropiaților lor sunt importante.

Vreau o schimbare. Și schimbarea e doar un cuvânt dacă nu ai forța să o produci. Pe 27 septembrie o să votez și o să votez cu Lucian Săuleanu.