Blog

Gând la călătorie și vin. Vin de-acum la Rădăcini Wines

Degustările de vin sunt mereu un prilej bun pentru a cunoaște oamenii mai bine, a dezbate și a împărtăși lucruri cu cei din jurul tău. Așa că mă bucur să particip la fiecare nouă ediție a evenimentului Brânzeturi cum se… cuVin, organizat de Asociația Bloggerilor Olteni alături de DicționarCulinar.ro.

Ne-am întâlnit la Trattoria Il Calcio, unul dintre restaurantele favorite ale colegilor mei. Mâncare bună: am ales de data asta •insalata il calcio•, care a venit în porție foarte generoasă și, desigur, foarte gustoasă. Personalul este întotdeauna foarte amabil, iar locația per ansamblu îmbină eleganța vintage cu actualul modern.
În pahare ne-au curs vinurile celor de la Rădăcini Wines, pe care îi plac încă de la primul contact. Unde mai pui că am o slăbiciune către Republica Moldova: am fost în 2018 o săptămână la Chișinău și de atunci îmi tot promit că revin. Vreau să descopăr mai mult acolo; mă fascinează limbajul, dar și comportamentul lor, pe lângă imaginea caselor un pic gri, cu speranța veseliei.
Cumva cred că Rădăcini Wines vor fi mereu printre primele mele opțiuni în ceea ce privește spumantele. De data asta am învățat și să le desfac, sub atenta supraveghere a Crinei Scorțanu, director național de vânzări. Și, desigur, sub ochii vigilenți ai lui Lenu și Narcis Neagoe.
Însă să vă spun tot ce s-a gustat, căci tot a fost bun bunuț și vă recomand:
1. Spumant Roze Metier metoda tradiţională + Camembert Ile de France
2. Rădăcini Merlot rose + British Cheddar Delaco D’Excepţie
3. Fiori Viorica alb + Emmentaler Delaco
4. Vintage Cabernet Sauvignon + Grana Padano Delaco D’Excepţie
5. Spumant Roze dulce + Gorgonzola Delaco D’Excepţie
Greu tare să te decizi între două spumante. Mai ales în asociere cu brânza potrivită, răsfățând astfel papilele gustative și făcându-le dependente de-un gust așa special.
Dau cu banu’… zic “din oceanul Pacific”… mă-nvârt de 3 ori și-mi iese prima combinație. Spumant roze aș bea și la micul dejun. Fructat, cu arome bogate de fructe de pădure roșii, citrice, acompaniate de prospețimea unei note subtile de mentol. Este excelent ca aperitiv sau alături de preparate din pește ori piept de rață, iar temperatura optimă de servire este 6-8 grade Celsius.
Asortat însă cu Camembert Ile de France… este perfect. Brânza are o textură cremoasă & catifelată, iar gustul îi un pic dulceag, cu aromă de ciuperci și este considerată unul dintre simbolurile naționale ale Franței.
Dacă ar fi să aleg un cuvânt care descrie vinul, acesta ar fi universal. Iar pentru brânză… necesar. Și-mpreună sunt de neratat.
Ceea ce vă recomand și vouă. Să nu ratați vinurile de la Rădăcini, mai ales îmbinate cu gusturile delicioase ale brânzeturilor Delaco.