Blog

Domeniile Prince Matei x Bloggerii olteni

Salut! Sunt Roxana de pe net și în realitate am avut un program super aglomerat luna asta. Nu știu cum de-am reușit să-mi planific câte două chestii în același timp (poate un pic de pierdere de memorie, poate un pic de entuziasm că fac lucruri cu viața mea, poate un pic de refugiu în activitate când nu stai bine cu suflețelu’, poate un pic din toate sau poate alte motive neidentificate) și sper că reușesc să le gestionez în varianta optimă pe fiecare-n parte.

Așa cum am sperat să nici nu întârzii la o nouă ediție a degustărilor de vin alături de colegii din blogosfera oltenească. Mai ales că eram la studioul Media pe bune, unde tocmai ce filmasem un nou episod de podcast. Ca orientare în spațiu, suficient de aproape de C House Milano, un restaurant al cărui prag l-am trecut prima dată cu ocazia asta.

Și tare mi-a plăcut! Conceptul, designul elegant, personalul amabil și bine pregătit asortat cu mâncarea în porții generoase, gustoase & sățioase au făcut ca experiența să fie una dintre cele mai plăcute. Cu siguranță mă voi reîntoarce aici pentru un prânz de business sau cine romantice ori ieșiri la suc cu fetele.

Sau la un vin cu familia. Căci de vinurile celor de la Domeniile Prince Matei m-am îndrăgostit pe loc. Și iremediabil. Am gustat, pe rând, din următoarele:

  1. Domeniile Prince Matei Bistrot Alb (Fetească Regală + Fetească Albă),
  2. Domeniile Prince Matei Bistrot Rose (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir)
  3. Domeniile Prince Matei Bistrot Roșu (Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon)
  4. Domeniile Prince Matei Petit Matei (Merlot)
  5. Domeniile Prince Matei Prince Matei (Merlot Rezerva)

Istorie. Tradiție. Evoluție. Căci pe cele 70 hectare între dealurile Tegăneanu și Zorilor crește viță de vie de peste 40 de ani. Iar în ultimii doi, de când crama a fost achiziționată, s-a investit masiv pentru a aduce echipamente de ultimă generație ce permit o mai mare precizie în procesul de vinificație. Se dorește amenajarea cramei într-un stil modern, alături de restaurant și un hotel cu 50 de camere disponibile pentru cei care vor să aibă parte de o experiență unică.

Somelierul Vasile Ghimpu a fost tare simpatic povestindu-ne despre vinurile de la Prince Matei. Îmi plăcea că ne-ntreba ”ce aromă simțiți la acest vin?”… și când răspundeam și io-ncântată nevoie mare că simt o zmeurică, îmi zicea clar că ”nu. e prună”. Aia e, n-am prea nimerit-o la niciunul, dar na, mie-mi place să zic că-s mai specială și am simțurile altfel dezvoltate.

Una peste alta, deși nu sunt fan vinuri roșii, aș fi luat un Merlot Rezerva acasă. Să mă bucur de el în serile când nu-mi găsesc sensul, când am vreun motiv de sărbătoare, când vine melancolia și bate la ușă sau în acele seri când ”eu și când nu mai pot, mai pot puțin”. Căci #ViațăDeAdult. Vi-l recomand și vouă, aromele sale unice vor aduce plăcere papilelor gustative și vă vor da putere să orice. Orice vă propuneți. Fie că-i un obiectiv pentru care aveți de luptat sau o carpe diem corespunzătoare.