Călătorii

Destinația perfectă pentru relax, răsfăț & regăsire | Timian Chalet

Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate m-am trezit vineri dimineață (n.r. 17 noiembrie 2022) super devreme, cum mă trezesc doar când e rost de-o fugă, de-o călătorie bucurie, de-un loc nou gata de descoperit și savurat. M-am alăturat colegilor de blogosferă și-am purces la drum, timp de aproape 7 ore, de la Craiova taman în județul Harghita, unde nu mai fusesem niciodată.

Nici n-am simțit când a trecut timpul, parte datorită discuțiilor interesante care au făcut drumul mai ușor de suportat, parte calităților de conducător auto ale lui Daniel Botea. Sunt recunoscătoare că am plecat în formația asta de 4, pentru că sunt oameni de la care am de învățat, oameni cu care împart aceleași interese și valori. Profesioniști în domeniile lor de activitate și prieteni pe care te poți baza și la party, și la greutăți, și la muncă, și la un sfat sau o privire obiectivă când este necesară.

Prima interacțiune cu domeniul de lângă Miercurea Ciuc m-a făcut să visez. Să mă relaxez pe loc atunci când am respirat aer curat, la poalele munților. Dacă n-ar fi fost poate așa de frig, m-aș fi plimbat desculță pe gazonul foarte bine îngrijit.

Gazdele ne-au întâmpinat cu o băutură excepțională – Transilvanicum, lichior vânătoresc realizat din plante. Distinct, puternic, tradițional. Unde mai pui că are culoarea mea favorită.

La momentul cazării te-ai aștepta să auzi ”dumneata stai în camera număr număr”. Dar nu. La Timian Chalet camerele au fiecare câte o denumire, dintre cele mai frumoase și reprezentative pentru zonă și pentru dragostea față de natură: Timian (denumirea populară a cimbrișorului), Crâng, Frunziș, Mușchi, Licheni, Con, Mineral, Dumbravă, Rouă sau Zori de zi.

Camerele sunt amenajate cu foarte mult bun gust. Designul elegant se pliază pe orice nevoie ai avea – aceea de a dormi bine, de a te așeza la masa de lucru să trimiți un mail, de a te întinde puțin să bagi un episod de serial, de a lua loc pe-un divan modern să citești o carte de psihologie (căci da, aici găsești peste tot cărți. În fiecare cameră și-n fiecare spațiu de relaxare se regăsește o mică bibliotecă, iar eu asta apreciez enorm!) sau orice altceva îți poftește sufletul. Iar ca tânără domniță apreciez că găsești în baie oglinzi cu led și cosmeticele mele favorite – Rituals – pentru totdeauna.

Peste tot pe unde merg, îmi place să mă duc să văd orașul/zona de sus. Așa c-am urcat pe dealul de vizavi de domeniu, spre a mă bucura de-o priveliște superbă. Pe care colegul Nelu Gheorghe a surprins-o cu drona:

Am trăit și câteva premiere culinare aici, fiind o locație ce oferă preparate exlusiv din produse de la fermă, 100% naturale. Aici poți fi sigur că sănătatea este criteriul esențial, iar gustul… este unul care mi-a întrecut toate așteptările. De la gulaș la ciorbă de ied și pate din ficat de capră, până la măduvă din oase de vacă presărată cu pesto făcut în casă din pătrunjel, muguri de pin, usturoi și lămâie, totul servit pe o felie de pâine prăjită au adus papilelor mele gustative multă încântare.

Pentru mic-dejun am fost răsfățați cu croassanți proaspeți & calzi, omlete cu diverse tipuri de brânză după rețelele proprii ale gazdei, cârnați și salam din carne de capră, iaurt, unt, legume gustoase și cele mai bune brânzeturi pe care le-am gustat vreodată, manufacturate chiar în clădirea de lângă pensiune: brânză de tip camembert, brânză de vacă cu arpagic, brânză de capră maturată timp de doi ani, brânză mixtă (din lapte de capră și lapte de vacă) cu trufe.

La Timian Chalet poți beneficia de servicii complete de relaxare: găsești aici profesioniști care te pot răsfăța cu mai multe tipuri de masaj, timp de tihnă cu sunete tibetane, saună, jacuzzi. Zona SPA are acces direct din pensiune, ceea ce face totul mai comod – poți ieși direct din cameră pregătit de aceste activități & echipat corespunzător.

Pentru cei pasionați de activități semi periculoase hahaha, aveți posibilitatea să vă plimbați cu jeep urile prin pădure, în Munții Harghitei până la stațiunea Harghita-Băi și să urcați sus pe munte până la Piatra lui Kossuth. Se mai regăsește în împrejurimi un parc aventura unde distracția și provocarea sunt la ele acasă. Puteți să vă dați cu sania trasă de câini husky, iar pentru sezonul cald găsiți biciclete electrice. Nu foarte recomandate, că poate îți dai întâlnire cu ursul de prin zonă.

Vă recomand din suflet să aveți parte de experiența Timian Chalet. Eu mi-am promis că voi reveni aici și-mi voi căra după mine toți prietenii, toți colaboratorii și toaată familia. Căci familia care ne-a fost gazdă este pentru mine un exemplu de înțelegere, susținere, respect. Un exemplu de business de succes, crescut cu multă muncă, atenție la detalii și răbdare.

Mulțumiri familiei Tibor și Gyöngyvér Becze pentru un week end perfect, pentru amabilitatea și disponibilitatea de care au dat dovadă. Pentru că rar am întâlnit oameni așa valoroși, cu principii sănătoase și valori morale înalte.

Mulțumiri și lui Călin Bobora, care este mereu plin de energie și are ochiul format pentru press trip uri dintre cele mai interesante.