Blog

3 motive pentru care să alegi promovarea în social media

Salut! Sunt Roxana de pe net și astăzi îți prezint 3 motive din proprie experiență prin care îți demonstrez că a devenit o condiție sine qua non să exiști în online.

Crești profesional

Eu mi-am dorit dintotdeauna să lucrez pe partea asta de comunicare, orice a-nsemnat ea. Fie că jurnalism de radio, tv sau presă scrisă. Fie că, iată, m-am făcut blogăreasă de când mă știu pe planetă, fie că am fost/sunt PR pentru diverse, fie că m-am angajat ca și copywriter sau că am gândit și implementat campanii.

Cu fiecare postare în plus, alcătuită ea din text și foto (sau doar text, sau doar foto) am reușit să mai urc o treaptă în carieră. Pentru că-n urma postărilor oamenii au văzut ce sunt capabilă să fac, cum gestionez situații, cum aleg să mă prezint pe mine, dar și munca mea, astfel că am primit mai multe solicitări de a presta. Am primit recunoaștere pentru ceea ce fac, am primit aprecieri sincere de la necunoscuți care ulterior și-au lăsat business ul pe mâna mea.

Și asta se poate întâmpla și pentru tine. Îți poți prezenta produsul sau serviciul pe care-l oferi. Poți să descrii caracteristici și să arăți imagini de la lucrările anterioare, în urma cărora oamenii își pot face o părere. Și pot decide să-ți dea o comandă. Că-n definitiv, asta așteptăm toți. Clienți. Clienți de calitate și de cursă lungă.

Crești social

O mai știți p-aia cu ”dacă n-ai Facebook, nu exiști”? Ei bine, acum dacă n-ai Facebook, n-ai Instagram, n-ai TikTok, n-ai YouTube, n-ai LinkedIn, n-ai Snapchat, n-ai orice altă rețea care nu-mi mai vine acum pân căpșor, nu exiști.

Pentru că treaba asta cu promovarea online nu trebuie să se oprească niciodată și îți aduce beneficii inclusiv sociale. Primești invitații la evenimente, din mai multe roluri. Poate ești chemat la conferințe de unde mai înveți câte ceva sau poate ești invitat să fii speaker, să împărtășești tu altora din cunoștințele tale.

Poate observi tu o cauză pentru care merită să te implici. Să fii voluntar și să dedici un pic din timpul tău ca să ajuți. Să acționezi în comunitate în diverse ocazii și să cunoști oameni. Networkingul a fost, este și va rămâne una dintre căile de succes spre evoluție. Aduci la tine-n viață oameni care pot deveni prieteni sau colaboratori, clienți sau mentori, colegi sau puncte de legătură spre proiecte.

Crești personal

Fiind activ mereu în online, va trebui să-ți dezvolți noi abilități. Să înveți să faci reels, să filmezi din diferite unghiuri și-n poze să pui focusul unde trebuie ca să-ți evidențiezi ideea. Să înveți să alegi cuvintele potrivite pentru a transmite mesajul dorit. Să alegi ținuta sau recuzita potrivită pentru a evidenția ceva-ul care vrei să rămână în mintea oamenilor. Să te perfecționezi continuu.

Să creezi. Cred că asta este chintesența. Că-n social media creativitatea este Dumnezeu. Unde mai pui adaptabilitate asortată cu seriozitate și-ți dă succes. Bineînțeles, toate astea necesită timp. Mult. Și dacă nu-l aveți, dacă business ul vostru e la-nceput de drum, dacă nu aveți departament specific în cadrul firmei, dacă vreți să excelați… eu vă recomand Agenția de branding și marketing digital Pion Media, fondată de Răzvan Jianu. Exeperiența de peste 20 de ani în domeniu își spune cuvântul atunci când vine vorba de promovare social media. Pentru că ce să vezi, ei fac asta încă de când social media nu era nici idee.

Au prins totul de la-nceput. Au mâncat pe pâine orice rețea socială și au adus plusvaloare clienților. Au știut să apese mereu butoanele corecte în ceea ce privește trendurile și să rămână primul loc în domeniu pentru fiecare firmă care le-a trecut pragul. Ceea ce vă doresc și vouă!