Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate știți deja că-mi place să călătoresc. Că aș pleca în fiecare zi undeva nou, că-mi fac bagajul în 10 minute și că mă bucur ca un copil mic când e vorba de a descoperi locuri, tradiții și oameni.

După ce anul trecut mi-am petrecut ziua de naștere la Roma, capitala Italiei, anul acesta nu mi-au ieșit calculele și nici Mercur nu a fost retrograd, astfel că nu m-am urcat în avion, ci în taxi, și-am vizitat Polonia prin puterea gustului.

Căci Daniel Botea, președintele Asociației Bloggerilor Olteni, împreună cu lect. dr. Magdalena Filary, care coordonează într-un mod foarte profesionist Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Craiova, au organizat un eveniment unde m-am simțit bine și am fost răsfățată în simțuri: am degustat vinuri oltenești asortate cu brânzeturi poloneze.

Combinațiile care au ajuns la papilele noastre gustative au fost:

1. Sauvignon Blanc + Podlaski
2. Chardonnay + Kurpiowski
3. Feteasca Neagra + Golka
4. Cabernet Sauvignon + Polish Bleu,
favorita mea fiind cea cu numărul 3. Nu știu cum de s-a produs schimbarea-n viața-mi, însă până de curând eram îndrăgostită până peste cap de vinurile albe. Erau alegerea mea oricând, oriunde, în orice situație și cu oricine aș fi avut de stat la povești.
Declicul mi-a adus pasiunea pentru vinurile roșii, iar Feteasca Neagră se află de acum pe lista mea scurtă de favorite. Mai ales când pui o brânză afumată sărată lângă, care a fost delicioasă și tare mi-ar plăcea să găsesc vreun furnizor. Sau poate iată, tocmai am găsit un motiv să fac drumuri între România și Polonia haha.
M-am bucurat, ca de fiecare dată, de prezența lui Narcis și Lenu Neagoe, care au făcut ca povestea vinurilor să ne-ajungă la suflet; de prezența colegilor bloggeri, cărora nu le lipsește zâmbetul de pe buze niciodată, dar și de prezența câtorva membri din Contingentul Militar Polonez, staționați la noi în oraș.
Și pentru că una dintre rezoluțiile de ziua mea a fost să acorn atenție deosebită pentru hidratare, am început a rezolva acest aspect chiar de la eveniment, alături de AQUA Carpatica.