Evenimente

Vin pelin. Noua descoperire de care m-am îndrăgostit

Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate papilele mele gustative, dar și eu pe de-a-ntregul am fost răsfățată la o degustare de vinuri organizată alături de colegii din Asociația Bloggerilor Olteni.

Ne-am întâlnit în ziua când a nins prima dată în Craiova. M-am bucurat sincer să ajung la locație și drumul a fost ca într-un basm, fulgi cădeau pe străzi, iar zâmbetul nu-mi mai încăpea pe față.

Restaurantul C House Milano este unul dintre favoritele mele din oraș; întotdeauna am mâncat bine la ei, atât din punct de vedere al calității produselor, cât și a porțiilor suficient de generoase, unde mai pui că personalul este mai mult decât amabil.

De data aceasta am degustat vinuri produse din via de la Vînju Mare, care m-au impresionat prin unicitatea lor și compoziția care include pelin. Pentru mine a fost prima dată când am băut vin pelin.

Zona viticolă Vînju Mare Oreviţa se află în judeţul Mehedinţi pe „paralela vinului” (44–45° lat. N), iar plantațiile se găsesc pe coline cu orientare sudică și pe platourile acestora la altitudini cuprinse între 280-350m.

Vinurile și brânzeturile care ne-au făcut seara au fost, în combinație, următoarele:

  1. Vin pelin alb, demisec  + Cascaval Sofia Delaco,
  2. Vin pelin rose, demisec + Emmentaler Delaco,
  3. Vin pelin alb, demidulce + Havarti Castello,
  4. Vin pelin rose, demidulce + British Cheddar Delaco D’Exceptie

Favorita mea a fost combinația no.2. Unde mai pui c-am avut parte de exclusivitate, fiind primii care încearcă vinurile demiseci, deoarece acestea încă n-au ieșit pe piață. Dar vă asigur că merită să le-nhățați atunci când ajung pe rafturi. Sunt alegerea perfectă pentru o masă cu prietenii sau chiar cu partenerul la cina nu cea de taină, ci cea de negociat câte vacanțe faci pe an și câți copii ai de gând să naști.

Emmentaler aș mânca mai mereu. Este originară din Elveția și este considerată una dintre cele mai greu de obținut brânze, datorită procesului de maturare. Are gust fructat, ușor acid și e potrivită să o servești cu nuci sau fructe.

Dacă ar fi să descriu vinul pelin rose demisec cu un singur cuvânt… aș spune fermitate. Bânza ar fi susținere și-mpreună poveste. Una pe care mi-aș dori să o dau mai departe la #mediapebune

Până atunci, vă las aici câteva fotografii realizate de Ion Mihăescu, ale cărui servicii foto-video sunt de o calitate impecabilă: