Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate tocmai mi-am găsit vinul favorit. Pe 9 februarie, la C House Milano, restaurantul din Craiova unde mă-ntorc mereu, datorită meniului variat și calității preparatelor, dar și a personalului foarte bine pregătit.

Am petrecut seara alături de colegii din Asociația Bloggerilor Olteni, degustând licori care ne-au încântat papilele gustative și ideile despre cum trebuie să arate calitatea. Pentru că la Catleya Wines totul este despre calitate, despre lucru făcut aproape perfect și despre pasiunea pe care o pui în procesul creativ.

Domeniul se află în Corcova, un sat suficient de mic din Oltenia, iar istoria locului a fost descrisă chiar prin simțurile personalităților din perioada Belle Epoque, când prințul Anton Bibescu dezbătea subiectele vremii cu Marcel Proust și-mpreună se bucurau de-un pahar cu vin de pe meleagurile oltenești.

Desigur, pe aici pe la noi nu cresc orhidee (căci asta înseamnă Catleya), dar în romanul ”În căutarea timpului pierdut”, orhideea reprezintă simbolul iubirii. Cam cum iubim și noi vinurile pe care am avut ocazia să le degustăm în prezența lui Anne Cecile Roussel, managing director. Mi-a plăcut să aud limba română cu accent franțuzesc și abia aștept s-o fac din nou.

Combinațiile (de vinuri și brânzeturi) pe care le-am savurat au fost următoarele:

  1. Freamat Alb 2021 (Feteasca Alba si Feteasca Regala) + Aperifrais Ile de France
  2. Freamat Rosu 2019 (Merlot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc) + Emmentaler Delaco
  3. Perfect Simplu Cabernet Franc 2019 + Havarti Castello
  4. Perfect Simplu Syrah 2018 + Grand Blue Delaco

Cuplul meu favorit a fost cel cu no. 4. Cu o culoare violet, Perfect Simplu Syrah are note de fructe roșii și cimbru proaspăt, iar pe final apare senzația de ciocolată și condimente dulci, datorată maturării vinului în butoaie de stejar. Asortat cu Grand Blue Delaco, o brânză franțuzească cu gust intens și textură cremoasă, cu nuanțe date de mucegaiul albastru, este un deliciu culinar la care m-aș vrea supusă deseori.

Chiar și-acum. Așadar și prin urmare mă duc să pun o comandă, ceea ce vă recomand și vouă.