Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate trec prin perioade stresante, când mai mult o ard pe administrativ și mai puțin pe creativ. Dar și când sosește momentul acelui puțin, mi-e din ce în ce mai greu. Căci inspirația nu-i ceva ce apare atunci când trebuie, ca și cum ai pocni din degete. Sau ai exersa un hocus pocus preparatus și-ți curg ideile pe bandă rulantă.

Inspirația vine la pachet cu o stare, un vibe bun. Cu relaxarea și încrederea reușitei. Cu entuziasmul și speranța rămânerii în mentalul colectiv măcar până la următoarea mare mișcare pe care o pregătești.

Astfel, am hotărât să particip, alături de colegii din Asociația Bloggerilor Olteni, la o degustare de vinuri create de Chateau Vartely (vinărie care produce aproximativ 4,5 milioane de sticle de vin pe an), importate și distribuite în România de către Produse Moldovenești.

Vinurile care ne-au răsfățat papilele gustative au fost următoarele:

  1. Inspiro Spumant Alb din Fetească Regală, brut
  2. Inspiro Spumant Rosé din Pinot Noir, sec
  3. Inspiro alb Muscat, demisec
  4. Inspiro Rosé Muscat, demisec
  5. Individo alb Pinot Gris si Chardonnay
  6. Individo roșu Rară Neagra, Malbec si Syrah
  7. Spumant Pinot Noir, brut, metoda clasică

Urmează în destul de scurt timp să ajung din nou în Republica Moldova. Cu treabă, dar nu-i bai, căci îmi propun încă de pe acum să vizitez crama (se află la 45km de Chișinău), mai ales că au acolo un hotel super elegant, pun la dispoziție tururi vinicole și degustări alături de ghizi profesioniști.

Până una alta, deși vedetele evenimentului au fost spumantele din gama Inspiro, mie cel mai mult mi-a plăcut Individo roșu Rară Neagră, Malbec și Syrah. O să-mi comand câteva sticle (mai ales că putem cu toții – adică și eu, și voi – să beneficiem de reducere 15% cu codul svetlana15), să-mi asigur confortul psihic că atunci când sunt prea obosită să îmi pot procura momentul de relaxare prin savurarea unui pahar cu vin bun.

Și sigur mă mai întorc și la Crama 91 să mănânc orez cu praz. Ceva bunuț pentru vegetarieni și nu numai. Atmosfera plăcută, personalul mai mult decât amabil, dar și sentimentul de intimitate și siguranță pe care-l transmite locația, mă fac să revin cu drag de fiecare dată.

Cât despre surpriza zilei… aceea că Iulian Fira, colegul pe care-l admir sincer pentru toate ale lui, a adus o nouă piesă de teatru pe care s-o lecturăm la prima vedere, nu pot să spun decât că a fost o provocare. Și-un vis împlinit. Îți mulțumesc că m-ai distribuit în rolul tinerei serioase din ”O chestiune de bărbați” de Ferenc Molnar și că mi-ai oferit o experiență de neuitat.

Cum vă asigur că nici voi n-o să uitați vinurile de la Chateau Vartely. Inspirație la pahar!