Blog

Câteva de ce-uri și-un concurs. Premieră la Craiova

Nu sunt ușor impresionabilă. Niciodată n-am fost. Mai ales de vreo piesă de teatru în Craiova. Așadar, când FollowSpot – Companie Independentă de Teatru m-a invitat la avanpremiera spectacolului ”Cum am mâncat un câine” de Evgenii Grișkoveț n-am stat pe gânduri, cu speranța că voi avea încă un lucru de care să mă plâng.

Însă mi-am cam luat țepică. Pentru că textul tradus de Bogdan Budeș m-a impresionat. Însă interpretarea lui Radu Tudor, în regia lui Laurențiu Tudor m-a impresionat și mai mult. Pentru că transmit pasiunea pentru teatru și emoții cât să-ți ajungă multe zile după reprezentație.

Personajul principal, un marinar rus, ne povestește din experiențele sale. Îmbină comedia și drama, copilăria și maturitatea, reușitele și necazurile. Te și relaxează, te și face să te reflectezi.

Premiera va avea loc pe 27.01.2018, ora 19:00, la Departamentul de Arte, Sala Studio, Strada Transilvaniei, nr 1. Intrarea la spectacol se face pe bază de rezervare, iar prețul unui bilet este de 20 de lei.

Pentru cei mai creativi dintre voi am o invitație de două persoane. Norocoșii invitați ai mei vor fi extrași prin random.org, după înscrierea la concurs. El, concursul, constă într-un comentariu prin care să-mi răspundeți la întrebarea: dacă ați scrie o piesă de teatru, care ar fi ideea centrală a textului și ce titlu i-ați da? Aștept ideile voastre până pe 25 ian.

Încurajez inițiativele de acest gen. Sunt încântată că FollowSpot – Companie Independentă de Teatru crește sub ochii mei și-mi doresc ca peste ani să fiu mândră că-i cunoșteam dinainte să fie celebri.

Evenimentul pe Facebook poate fi găsit aici. Ne vedem, pozăm, pupăm acolo. Toată lumea la premieră!