Blog

Lucrez safe, corect și transparent cu CAR ECONOMIA | Tu cum ai grijă de banii tăi?

CAR ECONOMIA economii inteligente

Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate mi-e greu rău să țin de bani. Orice sumă-aș avea pe mână, o cheltui cât ai zice ”cash” pe te miri ce, de la lucruri de care chiar am nevoie, la investiții în firmă până la vacanțe programate cu mult timp înainte, rujuri sau chestii absolut inutile, dar ”cine știe când am nevoie de ele” (ați trecut și voi prin etapa asta, nu-i așa?). 

Obișnuiam să fac o glumiță: că eu știu matematică doar atât cât să număr bani. Ceea ce, până la un punct, se verifică. Problema intervine atunci când nu mai ai ce să numeri :))) 

Însă nu este cazul aici, fiindcă am conștientizat la timp că am nevoie de educație financiară. M-am apucat deci să citesc, să-ntreb în stânga și-n dreapta, să aflu cum și mai ales unde pot avea încredere că primesc ajutor în mod corect, real și, foarte important, pe înțelesul meu. 

Cum toate drumurile duc la Roma, așa toate căutările mele au dus spre CAR ECONOMIA. Îmi amintesc cu drag că prima mea interacțiune cu echipa lor a fost atât de umană, de empatică și caldă, că m-am simțit pe loc ca-ntr-o familie, ca și când ne știam de mult și mi-au pus instant în suflet sentimentul de siguranță. 

Sentiment care dăinuie și-acum, la trei ani distanță de când lucrăm împreună și fac economii inteligente. Pentru că au avut grijă în primul rând să-mi explice toate mecanismele prin care banii mei sunt manageriați în condiții optime și, mai mult decât atât, fac și pui, datorită dobânzilor super avantajoase pe care le pun la dispoziție membrilor. Și știți ce m-a atras pe mine cel mai tare? Faptul că pot oricând, la orice oră din zi și din noapte, să verific câți bani am prin intermediul aplicației, care e suuuper ușor de utilizat. 

Mai departe, vă pot spune și din experiența prietenelor mele care și-au făcut împrumuturi online, fiindcă aveau nevoie de un loc unde să știe că rata rămâne fixă pe durata întregii perioade de rambursare, ceea ce este de foarte mare ajutor, orice nivel financiar ai avea. 

Prietenă mi-a devenit și Ramona Olaru, fondatoarea CAR ECONOMIA, pe care o admir și-mi este model nu numai ca femeie, ci și ca antreprenor. Astfel, m-am bucurat să putem sta de vorbă despre cum a pornit acest business, care este background-ul său și ce o definește ca un bun cunoscător al lumii finanțelor.

CAR ECONOMIA Ramona Olaru

”Eram un jurnalist cu state vechi în branșă (22 de ani), ultraspecializat pe domeniul economico-financiar. Ani buni am fost și jurnalist de investigație. Cu un job stabil și cu o reputație extraordinară în lumea afacerilor și în lumea economico-financiară din regiune, am decis să fac și mai mult pentru mine și pentru comunitate. Adesea, colegii și prietenii îmi cereau sfaturi pe diverse teme din sfera financiară, de la înființarea unei firme, la relația cu ANAF, despre credite bancare, imobiliare și chiar despre acțiuni listate la Bursă. Eu sunt jurnalistul care a dezvăluit și mediatizat clauzele abuzive din contractele de credit cu băncile, am scris o serie de articole despre comisioanele ascunse ale instituțiilor de credit, am devoalat practicile IFN-urilor cu DAE de 2.600% pe an și i-am sfătuit pe cititori despre cum se pot feri de practicile incorecte ale creditorilor. 

Eram și antreprenor, asociat la o firmă, încă din 2010. Deci cunoșteam lumea afacerilor și din propria experiență.

Dețineam atât de multă informație financiară, încât am decis că este timpul să înființez o entitate unde clienții mei să fie respectați, să fie corect informați, unde nu există costuri ascunse, unde ratele sunt fixe, nu există comisioane, iar informațiile le sunt furnizate în mod clar, coerent și pertinent. Așa a luat naștere ideea înființării unei case de ajutor reciproc. O instituție ECO, dacă ne raportăm la transparență și la obiectivul “zero comisioane”. 

Am pornit pe drumul antreprenoriatului social cu un vis puternic și clar, cu mult entuziasm și profesionalism și cu economiile mele de o viață, dorind să creez acea instituție care oferă servicii financiare premium, așa cum eu nu întâlnisem până atunci pe piața financiară existentă. Astfel s-a născut proiectul meu de suflet, CAR ECONOMIA. Am denumit CAR-ul “ECONOMIA” pentru că tot ceea ce se întâmplă, din punct de vedere financiar, în această țară are rădăcini în economie, dar și pentru că fusesem producător și moderator al emisiunii TV “Economia Sudului”, unde promovam intens mediul local de business”, mi-a povestit Ramona. 

Am identificat iată un element pe care-l avem în comun și care ne ajută mai mult decât ne-am fi gândit atunci când eram adolescente și am decis ce profesie vrem să urmăm: aceea de jurnalist. Fiindcă lumea presei ne pune în fiecare zi în variate situații, dintre cele mai interesante și pline de informații despre lucruri la care uneori nu te aștepți. Cunoști constant oameni noi și intri în contact cu persoane aflate pe poziții cheie în diverse companii, experți sau victime ale sistemului. Documentezi un subiect până în măduva lui și îi vezi toate fețele, fie bune sau rele. 

I-am remarcat încrederea de sine care o poartă spre succes, dar care vine și din susținerea celor din jur, după cum spune: ”Familia m-a susținut încă din prima clipă. Și moral, și financiar. Inițial, nu au știut foarte multe persoane despre decizia mea. Am încercat să comunic câtorva apropiați, dar s-au speriat la auzul veștii că voi acorda credite, că voi atrage economii. Li se părea ceva destul de dificil și îmi spuneau că îmi complic viața. Am complicat-o, dar în sens pozitiv.  Eram deosebit de pornită să îmi îndeplinesc acest obiectiv, acest vis măreț, astfel că am păstrat discreția, până când BNR a înregistrat CAR ECONOMIA în Registrul de Evidență al instituției, și atunci am făcut publică informația înființării Casei de Ajutor Reciproc la care visam de ceva vreme. După ce au aflat că am devenit oficial antreprenor social, colegii de la job m-au felicitat pentru inițiativă, deși și-au manifestat regretul că ziarul la care activam pierdea un jurnalist cu expertiză. Nu l-a pierdut, propriu-zis, pentru că eu încă mai public articole, doar că nu mai scriu zilnic, ci ocazional. În Dolj nu sunt prea mulți jurnaliști specializați pe domeniul economico-financiar. De fapt, nu mai sunt… Reorientarea profesională a unui jurnalist specializat pe domeniul economic nu este un lucru dificil. Conectată la o comunitate de business și având o ambiție ieșită din comun să contruiesc ceva măreț, mi-a fost destul de ușor să intru pe segmentul antreprenoriatului social, la vârsta de 43 de ani – o vârstă ideală să începi ceva pe cont propriu! M-am asociat cu membri ai familiei și am devenit membru fondator al CAR ECONOMIA și președintele Consiliului Director.”

CAR ECONOMIA

Ca mecanism, o Casă de Ajutor Reciproc este o entitate fără scop patrimonial, având drept scop întrajutorarea financiară a membrilor, iar serviciile pe care le oferă sunt cele ”de economisire, sub forma fondului social, și de creditare către populație. C.A.R.-urile au un puternic rol social, pentru că prin accesul persoanelor fizice la finanțare contribuie la dezvoltarea financiară a comunității, a zonei în care activează. Pe înțelesul tuturor, la CAR ECONOMIA avem membri care economisesc sume de bani limitate anul acesta până la 100.000  de lei de persoană, pentru care primesc o dobândă neimpozabilă de 10,4% pe an, cu capitalizarea lunară inclusă. Aceste fonduri se pun la comun și se plasează în împrumuturi sigure, garantate cu giranți”, completează fondatoarea CAR Economia. 

De asemenea, alte informații explicate logic, cu sens, ușor de reținut și de împărtășit cu ceilalți se regăsesc și pe canalul de youtube al CAR ECONOMIA, denumit chiar așa, pe care-l puteți accesa aici: https://www.youtube.com/@careconomia3214/videos

De-a lungul timpului, am avut ocazia să intru în contact cu alte persoane care și-au pus încrederea în acest CAR și am fost curioasă cum de au făcut pasul acesta, ce i-a convins să rămână și cum am devenit, toți, ca o mare familie care împărtășește aceleași principii, așa că Ramona mi-a explicat: 

”Cei mai mulți membri care economisesc s-au înscris la noi pentru ceea ce numim “un brand personal”. Aveam suficientă notorietate în domeniul financiar, eram cunoscută drept un om corect, competent și profesionist, iar acest lucru a fost liantul între mine și comunitatea de membri care au economisit sume importante, încă din 2020. Așadar, datorită încrederii în brandul personal numit „Ramona Olaru”, mai mulți investitori au avut curajul și inițiativa de a-și plasa economiile la CAR ECONOMIA. Astfel, am deținut de la început sume importante de fonduri sociale pe care le-am plasat în credite. Această “rețetă” ne-a propulsat rapid în ierarhia instituțiilor financiare similare.

Ceea ce ne diferențiază în regiune de alte instituții similare este abordarea total diferită a conceptului de Casă de Ajutor Reciproc față de casele tradiționale, pornind de la managementul resurselor financiare și încheind cu digitalizarea completă a activității de economisire și a celei de creditare.

Transparență, seriozitate, promptitudine, profesionalism. Sunt doar câteva atuuri care ne propulsează și ne mențin în top. Am creat o comunitate solidă de membri care economisesc, în special oameni educați financiar, o comunitate de specialiști în domeniul IT, antreprenori, oameni de afaceri redutabili, în general, persoane care știu să se documenteze despre echipa managerială care conduce CAR-ul, despre performanțele financiare și care știu să citească un bilanț contabil, pentru a descifra rezultatele remarcabile, de la un an la altul. Mulți au experimentat și retrageri de fond social și au observat că, întotdeauna, au avut acces la economiile lor aproape instant, în aceeași zi sau în ziua următoare lucrătoare, indiferent de suma retrasă. Și aici vorbim de sume de la 5.000 de lei, la 300.000 de lei, rambursate pe loc. Exact această seriozitate și promptitudine a devenit o carte de vizită pentru CAR ECONOMIA. 

De asemenea, pe partea de împrumuturi, din 2021 încoace acordăm pe loc orice credit solicitat, în sensul că solicitanții nu așteaptă zile sau săptămâni pentru finanțare, ca la alte instituții financiare. Capitalizarea deosebită ne permite să acordăm creditele pe loc și să virăm banii în contul titularilor imediat ce am semnat contractul de împrumut, împreună cu giranții. Și acest lucru este un mare atuu, în domeniul financiar în care activăm.”

Fiindcă și eu am la rândul meu un business și zi de zi apar situații la care trebuie să găsesc soluții, sunt diverse aspecte de care trebuie să țin cont, unde mai pui că atunci când conduci o afacere ai, de fapt, mai multe job uri într-unul, dar, fiindcă îți place așa mult ceea ce faci nu mai simți oboseala. Clișeic, eu și când nu mai pot, mai pot puțin. Așa că am fost curioasă cum face față fondatoarea CAR ECONOMIA provocărilor cu care se confruntă în gestionarea unei astfel de afaceri:

”În primele luni de activitate, CAR-ul a fost luat cu asalt de cereri de credite. La început am făcut eforturi pentru a atrage de la populație economii de sute de mii de lei, pentru a le plasa în credite. Cererea de credite era din ce în ce mai mare. Am avut șansa să avem “investitori” de calibru (la CAR-uri toate persoanele înscrise poartă denumirea/calitatea de membri). Primul an a fost cel mai greu din acest punct de vedere, dar am reușit să creștem rapid. Pe parcursul dezvoltării noastre, în trei ani de la înființare, am devenit o Casă de Ajutor Reciproc cunoscută la nivel național. Sub motto-ul pe care îl avem încă din 2020, “Economisește inteligent la CAR ECONOMIA!” și cu multă muncă și campanii inedite am reușit să atragem  sute de membri care economisesc sume importante la noi. Oamenii află de noi din diverse surse și din recomandări ale altor cotizanți ai CAR. Se înscriu ca membri de la distanță, observă că întregul proces se desfășoară online, primesc acces la o aplicație de mobil și își vizualizează de acasă, de la serviciu, de pe laptop sau de pe telefon soldul contului și dobânda acumulată. Acum, că am intrat în al patrulea an de funcționare pot spune că economiile vin în mod natural către noi, de peste tot din țară. Credite acordăm doar persoanelor din județele Dolj, Olt, Gorj și Mehedinți. Scopul nostru este acela să plasăm rapid în credite valorile importante ale economiilor care ne vin în mod constant, lună de lună. Având cerere de credite continuă, ne-am crescut capacitatea de acordare a creditelor cu 70% de anul trecut și până acum. Până în luna septembrie ne vom dubla volumul de împrumuturi lunare acordate, față de 2022. Ne-am asigurat resursele umane necesare, am implementat un sistem sigur de împrumuturi online, care ne permite să acordăm rapid împrumuturi fără fond social și suntem receptivi și vigilenți la semnalele pieței financiare.”

Bineînțeles, sunt și foarte multe satisfacții pe care le ai atunci când construiești propriul proiect, propriul business, propria idee devine realitate și te bucuri la fiecare pas, oricât de mic, fiindcă este doar munca ta și încrederea pe care ai avut-o că visul se-mplinește și iată, la Ramona Olaru visul a-mplinit 3 ani în iunie 2023. 

”Întreaga activitate a CAR ECONOMIA este motivantă și inspirațională. Cel mai important lucru pentru mine este ca membrii să fie mulțumiți. Faptul că am creat o comunitate deosebită de membri, faptul că îi ajutăm nespus pe cei care vin să se împrumute, pentru a-și realiza nevoile, faptul că empatizăm cu fiecare persoană, faptul că le ascultăm off-urile, faptul că ne cer sfaturi, faptul că putem ajuta în dezvoltarea personală atât a celor care economisesc, cât și a celor care se împrumută reprezintă, pentru mine, valorile esențiale, motivațiile și aspirațiile care îmi aduc satisfacția profesională și umană. 

Relația care se leagă între membrii CAR-ului nostru este una  umană, empatică, total diferită de relația pur instituțională care se creează la interacțiunea cu alte instituții financiare. La noi oamenii sunt tratați omenește de echipa de ofițeri de operațiuni financiare ai CAR-ului. Se simt apreciați, se simt ascultați și capătă încredere. Toată lumea ajută pe toată lumea, în armonie, în micul nostru univers financiar. De aceea ne și numim “Casă de Ajutor Reciproc”. Ai văzut ce energie pozitivă emană FAMILIA DE MEMBRI A CAR ECONOMIA. Sunt mulți tineri, mulți antreprenori, mulți IT-iști, ingineri, economiști, mulți profesioniști în domeniile lor care își simt economiile în siguranță la noi, care observă în documentele oficiale, în aplicația de mobil sau în extrasul de cont că, ceea ce promitem este egal cu ceea ce facem efectiv pentru ei. Au încredere, iar această încredere ne onorează!

În antreprenoriat se spune că satisfacția cea mai mare nu este atunci când ajungi în vârf, în top, ci lucrul cel mai importat este să te bucuri de parcurs. Asta fac eu: mă bucur, alături de echipa mea, de calea pe care o parcurg către succes, cu proiectul meu de suflet.

Pe această cale, le mulțumesc tuturor celor care își plasează economiile la noi, precum le mulțumesc și celor care se împrumută de la noi!  Ei știu că au acces rapid la finanțare, că nu au comisioane, nu au costuri ascunse, au rate fixe și egale pe toată durata creditului, nu au comision de rambursare anticipată. Iar aceste facilități nu vor dispărea, nu se vor schimba atâta vreme cât eu voi conduce și voi dezvolta această entitate financiară. Adică, încă vreo 20-25 de ani, cel puțin.”

Vă zic sincer, fire cu inițiativă și curioasă ce sunt, pentru o clipă m-am gândit cum ar fi să am propriul CAR, așa că am întrebat-o pe Ramona și ce competențe sau resurse consideră că sunt cele mai importante pentru a deține un astfel de business:

”CAR-ul nu este un business propriu-zis. Eu îi spun business social. Din punct de vedere juridic, este organizată ca o asociație, fără scop patrimonial (nonprofit), unde eu și cu membri ai familiei mele suntem membri fondatori, cum spuneam. Ce-i drept, primele credite au fost acordate din banii familiei. Cheltuielile de funcționare pe primele 6 luni au fost suportate din buzunarul propriu al nostru, al membrilor fondatori. Din 2021 instituția este autonomă și toate cheltuielile se susțin din dobânda încasată de la credite. Însă doresc să subliniez că, într-o astfel de organizație fiecare membru, fie că a depus fond social de 100 de lei, fie că deține 900.000 de lei sau au contractat un credit de  75.000 de lei are aceleași drepturi și obligații ca oricare alt membru al CAR-ului și este tratat unitar de echipa CAR ECONOMIA.

Pentru a avea o Casă de Ajutor Reciproc trebuie să ai competențe deosebite în domeniul economico-financiar și să ai o bază financiară pentru a demara business-ul social. Să fii extrem de serios, profesionist și cu un caracter de necontestat. Și mai ai nevoie de ceva important. Dacă ai printre cunoștințe cel puțin 100 de persoane care au suficientă încredere să depună banii lor la tine, să îți lase la îndemână economiile lor, pentru a le înmulți, atunci ești persoana potrivită pentru a deschide și manageria o CAR. Dacă nu, atunci investește în altceva sau deschide o afacere într-un domeniu în care ai competențe. Acesta este îndemnul meu și pentru persoanele care vin și solicită consiliere financiară: să deschidă o afacere într-un domeniu la care se pricep cel mai bine.”

Așa cum experimentez deja de 3 ani, punctul forte pentru care lucrez cu echipa de la CAR Economia este transparența. Orice membru are acces facil la rezultatele financiare din anul anterior, care se publică pe site, http://www.car-economia.ro. Orice membru are acces la adunarea generală anuală, la deciziile care se iau de acest for, la deciziile Consiliului Director. Orice membru poate veni cu idei de îmbunătățire a activității. Nu în ultimul rând, orice membru poate consulta bilanțul contabil, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor sau poate să sune și să întrebe orice detaliu despre activitatea CAR-ului. Va primi informațiile solicitate, în cel mai mic detaliu. 

”S-a întâmplat chiar ca membri din alte județe, când aveau trecere prin Craiova, să decidă să vină să ne cunoască personal și să schimbăm câteva impresii. În legătură cu securizarea economiilor vreau să fac o precizare. Conform prevederilor legale în domeniu, economiile sunt plasate în credite garantate cu giranți, iar contractele de credit sunt învestite cu formulă executorie. La începutul lunii iunie, circa 1.450 de giranți garantau cu veniturile si cu bunurile lor creditele contractate de titulari de la CAR ECONOMIA. Dobânda de încasat din credite în următorii 5 ani este una colosală și costurile de funcționare ținute sub control fac instituția financiară stabilă, dinamică, profitabilă (cu excedent) și rezilientă, în același timp”, completează cea care a dat naștere celui mai bun dintre CAR-uri.

Mult de tot admir că ea se luptă constant să aducă plusvaloare, să fie mai bine pentru cei care beneficiază de serviciile ei, să ofere tot ce-i mai bun și mai frumos, să optimizeze și să construiască pentru un viitor mai sănătos, iar unul dintre cei mai importanți pași a fost tehnologizarea, după cum spune:

”Digitalizarea a schimbat complet business-uri și obiceiuri. Pandemia ne-a arătat că multe lucruri se pot face online. De ce nu s-ar adapta la digitalizare și serviciile de economisire și creditare oferite de o Casă de Ajutor Reciproc modernă și deschisă către noutăți tehnologice? Din 2022 suntem prima CAR din țară complet digitalizată. Decizia de a digitaliza activitatea a fost una care ne-a propulsat în preferințele populației, fiind prima opțiune financiară pentru populația interesată de economisire la o Casă de Ajutor Reciproc. Înscrierile de membri pe segmentul de economisire se desfășoară aproape exclusiv online, virarea banilor se face online, precum și retragerile de fond social. Nu manevrăm numerar la CAR. Inițial, discuțiile cu membrii potențiali economisitori se fac direct cu mine, într-un cadru confidențial, ca de altfel, orice activitate a CAR. La împrumuturi, cei mai mulți membri vin la noi, la sediul agenției din Craiova, iar actele se semnează în format letric. Oferim varianta împrumuturilor online, cu identificare video de la distanță, pentru cei care nu sunt din Dolj, dar dacă nu sunt foarte conectați la tehnologie, le oferim posibilitatea să vină doar o dată la noi, pentru semnarea documentelor.”

CAR ECONOMIA

Și fiindcă a menționat de perioada pandemiei, o perioadă de șoc cam pentru toată planeta, când a trebuit să ne reinventăm și să reconsiderăm activitățile, sentimentele sau parcursul nostru profesional, am vrut să știu ce impact a avut pandemia de covid 19 asupra activității din cadrul CAR ului:

”Practic, am deschis CAR-ul în plină pandemie, în iunie 2020, iar acest lucru a devenit un avantaj major pentru prima etapă a dezvoltării noastre sistemice. Aveam lichidități și le plasam rapid în credite, în condițiile în care unele bănci sistaseră creditul de nevoi personale, iar alți creditori diminuaseră semnificativ segmentul creditării populației, de teama șomajului tehnic. A fost primul moment important când am atras către C.A.R. o parte din clienții tradiționali de credite ai băncilor. În pandemie nimeni nu știa ce va urma pe termen scurt și mediu. Eu eram un om informat. M-am documentat, am aflat că doar 7.000 de doljeni mai erau în șomaj tehnic din totalul de 240.000 de angajați câți erau pe atunci în Dolj. Deci oamenii își reluaseră activitatea după lockdown-ul din mai, iar economia producea. Ce moment mai propice să aștept pentru a mă dezvolta pe partea de creditare dacă nu atunci?!? La creditare, CAR-ul s-a expus de la început pe segmentul de persoane bugetare, cu locuri de muncă stabile, dar și pe segmentul angajaților din privat, cu salarii peste medie și cu un apetit crescut pentru împrumuturi. Ideile mele de business social au funcționat perfect, iar în pandemie am progresat enorm, datorită acestei abordări diferite față de casele de ajutor reciproc tradiționale.”

Ramona Olaru este un om care are o atenție la detalii fantastică. Un om implicat, un om care analizează foarte bine și ia decizii cu finalitate benefică pe termen lung. De asta, ea știe că își poate aduce contribuția la educația financiară a comunității și acționează întocmai. 

”De pe vremea când profesam mai intens ca jurnalist, dar mai ales acum, în calitate de antreprenor social, am constatat o lipsă acută a educației financiare, în aproape orice domeniu de activitate. Există persoane care se împrumută la IFN-uri și nu observă că au dobânzi penalizatoare în contracte, ceea ce face ca rata lor să se dubleze dacă întârzie plata fie și o săptămână. Am întâlnit un domn bugetar, cu salariu net de 6.500 de lei, care avea 4 credite la o bancă și la fiecare credit, acel domn plătea băncii asigurare de viață. Oricine are dreptul să refuze un produs financiar unde creditorul insistă să constituie și asigurare de viață. Am decis încă de anul trecut să acord consultanță financiară membrilor care solicită acest lucru. În acest interval, am devenit mentor pentru doi membri ai CAR-ului. Sunt persoane care vin și îmi solicită consultanță depre investiții imobiliare, Pilonul II și III de pensii, despre investiții pe piața de capital sau, pur și simplu despre credite bancare. De asemenea, mă implic în educația financiară a publicului larg, iar acest lucru se observă pe rețelele de socializare, unde comunic detalii despre economisire și creditare și recomand inclusiv cărți de dezvoltare personală și de educație financiară. Am creat și canalul de youtube al CAR ECONOMIA, unde am inițiat o rubrică numită “Minutul de educație financiară” și unde am detaliat teme de interes general. În concepția mea, la fiecare material publicat, dacă există cel puțin o persoană care a învățat ceva și și-a însușit măcar un element din explicațiile mele, pe care să îl poată utiliza  în viața sa fianciară, atunci acea persoană este mai educată financiar, iar eu sunt mulțumită că am putut să ajut.”

Un aspect important de menționat este că aici, la CAR ECONOMIA, antreprenorii sunt susținuți, înțeleși și sprijiniți în ceea ce vor să întreprindă, fiindcă Ramona Olaru a avut grijă și de acest segment:

”Antreprenorii fac parte din comunitatea noastră de membri. Fie că economisesc, fie că se împrumută în nume personal, pentru a-și susține micile lor afaceri, când au nevoie de lichidități. Din păcate, pe segmentul de creditare îi putem sprijini pe cei care au peste 10 angajați și au înființat entitățile economice respective de peste trei ani. Pe segmentul de economisire ajutăm pe toată lumea. Oricine depune economii sub forma fondului social primește aceeași dobândă de 10,4% pe an, cu capitalizarea inclusă. Economiile sunt securizate, deoarece CAR ECONOMIA practică un sistem de securitate a finanțelor personale, în deplină armonie cu legislația și cu așteptările membrilor noștri. Stabilitatea financiară a CAR-ului este motto-ul după care îmi ghidez activitatea, în calitate de președinte al Consiliului Director. Iar eforturile manageriale, expertiza și competențele se reflectă în rezultate. Anul trecut am înregistrat o creștere, în medie, cu 148% a indicatorilor fiananciari analizați la o C.A.R., comparativ cu anul 2021. Ne dezvoltăm armonios, în deplină stabilitate financiară, iar membrii noștri, fie că provin din mediul privat, din IT, din mediul de business, din rândul celor care economisesc inteligent au constatat aceste lucruri direct în portofoliul lor de finanțe personale.”

Viitorul este doar un prezent pe care-l construiești constant, cu fiecare decizie pe care o iei. Pentru mine, viitorul este ceea ce aleg să fac chiar acum și eu aleg în continuare să am economii inteligente, iar când va fi cazul să știu că pot opta pentru creditul familia (asta dacă se-ncumetă vreun cetățean să mă ceară de nevastă), dar ce își dorește Ramona pe viitor pentru CAR ECONOMIA? 

”Reprezint o C.A.R. aflată în continuă ascensiune. În fiecare etapă a dezvoltării învăț lucruri noi și aplic strategii noi, îmbunătățesc ceea ce consider că are nevoie de up-grade, astfel încât, împreună cu echipa mea de profesioniști, să ofer comunității servicii financiare de calitate, de care nu au avut parte niciodată, în trecut. Îmi doresc să fim cât mai activi în comunitatea din care facem parte. Deja avem peste 900 de membri și ne sporim numărul de membri de la o lună la altă. Vrem să fim cei mai buni în ceea ce facem și să ne desfășurăm activitatea, în continuare, cu mult profesionalism și cu multă dedicare față de membrii comunității noastre. Am creat un ecosistem de economisire și creditare. Un ecosistem stabil, în care economiile sunt garantate, în care creditele se acordă poate chiar mai rapid decât la unele bănci și unde rezultatele pozitive nu se lasă deloc așteptate. CAR ECONOMIA este un trend în lumea finanțelor personale și îmi doresc să devină un fel de “must have” pentru tineri și pentru orice persoană care încă nu a aflat de serviciile noastre,”, spune fondatoarea. 

Iar eu nu pot decât să confirm din experiență personală ceea ce punctează Ramona Olaru. Eu mă bucur să mă număr printre membrii familiei CAR ECONOMIA. Eu știu că am parteneri de încredere în ceea ce privește gestionarea finanțelor și nu numai că dorm bine noaptea când știu că banii mei sunt în siguranță, dar sunt fericită să învăț lucruri de valoare care mă ajută în orice am de gând să activez. Fiindcă educația financiară este necesară oricărui cetățean care-și dorește evoluția. Și toți ne-o dorim. Așa că vă întreb: voi cum aveți grijă de banii voștri? 

CAR ECONOMIA