Blog

Scrisoare pentru viitorul meu copil

Mă voi simți cel mai probabil ca un înveliș. Un înveliș pentru tine. Corpul meu se va hrăni mai mult și va fi mai sensibil la orice. Mă voi îmbrăca în bluze și rochii largi, ca să nu se prindă lumea că ești acolo, să nu te deoache careva. Iar tatăl tău își va ține mâna pe burtică în dreptul tău în fiecare noapte. Și se va ruga pentru noi doi și va avea grijă s-o facă pe mami să zâmbească de fiecare dată când trece o adiere de supărare.

Iar când vei depăși mărimea unei boabe de cafea și vor începe să ți se contureze trăsăturile am să port haine mulate, să fie evident motivul fericirii mele. Pentru că nu există femeie mai frumoasă decât femeia însărcinată!

Vor bate două inimioare în același corp. Mâna lui tati va simți când vei dansa balet sau vei juca fotbal și buzele lui vor atinge burtica unde vei lovi cu pumnul tău mai mic ca un capac de pix.

O să plâng la unison cu tine atunci când te vom vedea prima dată. O să-mi fie frică să-ți tai unghiile. O să verific de 37 de ori ca apa să aibă temperatura corectă înainte să te spăl. O să te îmbrac în cele mai frumoase hăinuțe. O să te cresc singură, n-o să apelez niciodată la bone. O să vorbesc foarte mult cu tine și-o să-nvăț cântecele pentru copii.

O să te învăț să-ți idolatrizezi tatăl. Să îți iubești țara și să fii tolerant. Să respecți. Să dăruiești. Să fii responsabil. Îți voi arăta și binele, și răul, dar te voi lăsa pe tine să alegi. Te voi învăța să prețuiești calitatea umană, nu banii. Te voi trimite în excursii și mă voi bucura pentru fiecare reușită a ta. Vei deveni centrul existenței mele.

Pentru că fără tatăl tău și fără tine viața mea nu are sens. Cariera de succes, business-ul cu anvergură, realizările mele sunt fix degeaba dacă nu am cu cine să le împart. Pentru că mă gândesc la tine și mă bușește plânsul. Vei fi minunea mea mică, iar minunea mea mare te va ocroti și te va iubi mai mult decât mă va iubi pe mine.