Salut! Sunt Roxana și sunt o fată de la țară care a visat să ajungă la Londra. Sunt o fată de la țară care, după ce dădea mâncare și punea apă la pui, se uita la tv la niște oameni pe care-i admira. Și apoi a ajuns să stea cu ei la masă și să se sune să-și povestească lucruri.

Sunt Roxana care a visat să scrie și să fie citită. Să apară în reviste, ziare, la radio. A făcut-o. Mai întâi prin proiectele pe care le-a creat, iar mai apoi ca jurnalist. Că și asta a visat. Sunt Roxana care a știut ce-și dorește. Și care a luptat neîncetat. Prin orice mijloc a considerat că e nevoie. Cu toate resursele pe care le-a avut.

Sunt Roxana care a visat la numele ei pe buzele altora și a reușit.

La fel cum au reușit și surorile Williams. Venus și Serena. Mai bine zis, cum a visat tatăl lor. Regele Richard: Crescând campioni este filmul care aduce în prim plan reușita. Cu orice sacrifiu.

Aduce în văzul tuturor mindsetul de învingător. Că mai înainte de a avea trofeul, trebuie să treci prin toate. Prin umilință, prin sărăcie, prin efort continuu, prin nervi, stres, durere, speranță și credință. Toate astea cu povara istoriei. Pentru că atunci când neamul tău de negri a rezistat sclaviei și încă suferă enorm de discriminare… e musai să #reziști și să demonstrezi că poți să fii nr 1 mondial.

Poți să devii un model pentru generații întregi de fetițe care pornesc în viață purtând pe umeri toate judecățile din exterior, toate privirile dubioase sau pline de dispreț ale altora. Tu poți să faci tot ce vrei. Indiferent cine ești și ce condiții îți sunt la îndemână. Poți să reușești dacă disciplina și determinarea îți sunt cele mai bune prietene.

Vă invit să mergeți să vizionați. Eu l-am văzut la Inspire Cinema Craiova, unde sunt cele mai cool săli de cinema din oraș. Sonorizare bună, confort maxim, efectiv iubesc scaunele alea în care îmi pot întinde picioarele după o zi de muncă, relaxându-mă la film. Curățenie și o temperatură perfectă. Cred doar că mai au puțin de lucrat la capitolul protocol. Altfel, dacă ați văzut deja povestea tatălui Richard și a fetelor sale celebre, aștept să-mi spuneți în comentarii.