Blog

Școala informală de IT. Tot ce ai nevoie pentru o carieră de succes

scoala informala de it
Error 404. Asta-mi dă mie de fiecare dată când am de instalat vreo aplicație banală sau chiar de convertit vreun document. Sunt atehnică total, n-am răbdare și, sinceră să fiu, nici nu mi-am dat vreodată interesul.

Dar știu că acum este unul dintre cele mai interesante și bănoase domenii. Să lucrezi în IT a devenit un must have printre tinerii de azi. Statutul social pe care ți-l oferă, provocările date de sarcinile fiecărui proiect, dar și flexibilitatea condițiilor de lucru sunt avantaje importante în alegerea carierei.

Pentru aceia dintre voi care-și doresc să facă primii pași înspre profesia visată, recomand Școala informală de IT. Cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative, Școala informală de IT este locul unde viața oamenilor se schimbă în bine.

Am participat joi, 16 iunie, de la ora 18:00 la Hotel Prestige Craiova, Sala Miraj la evenimentul Community Day Craiova, unde am avut ocazia să cunosc absolvenți ai școlii informale, dar și pe mentorii acestora, parteneri angajatori și echipa din spate, care are responsabilitatea ca totul să decurgă într-un mod profesionalist și prietenos deopotrivă.

Astfel am aflat că peste 300 de craioveni au absolvit până acum cursurile Școlii informale de IT și, cu foarte multă muncă și implicare în spate îi așteaptă pentru viitor salarii mari și pachete de beneficii, oportunități profesionale din cele mai variate și provocatoare.

Moderatorul evenimentului a fost Bogdan Popescu aka Șarpe, absolvent al Școlii de Radio Jurnalism BBC și al Școlii Informale de IT, precum șji hostul emisiunii Digital Job.

Printre cei care au împărtășit opinii, sfaturi și sugestii despre ce presupune o carieră în domeniul IT, s-au numărat următorii:
  • Marian Văduva, Delivery Manager – Nagarro;
  • Cătălin Mircu, Head of Testing – Endava;
  • Teodora Socoteanu, HUB Manager – eMAG;
  • Ana Maria Vasilescu, Center Manager – Quest Global;
  • Ana Maria Petrovie, IT Reqruitment Specialist  – Cohnizant Softvision Romania;
  • Dan Luta, HR Manager – Operative;
  • Mădălina Toader, HR Specialist – HELLA.

Mulți dintre cunoscuții mei sunt astăzi niște oameni cu zâmbetul pe buze, fără grija zilei de mâine și cu fiecare nouă etapă de parcurs mai palpitantă și interesantă ca precedenta, datorită jobului lor. Unde s-au angajat imediat după ce au absolvit cursurile și au lucrat îndeaproape cu mentorii Școlii informale de IT. Ceea ce vă doresc și vouă.