Blog

Proprietară în siguranță | Alături de Blitz Craiova

Salut! Sunt Roxana de pe net și încă n-am o casă. Nici un apartament. Dar mi-aș dori. Să am câte unul în orașul meu de reședință și-n locurile care m-au fascinat de-a lungul timpului și mi-aș dori să mă re-ntorc: Tunisia, Londra, Ankara sau Roma.

Cât timp am mers la facultate, am locuit la ai mei. Beneficiam de tot: cazare gratuită, mâncare gratuită, spălat, călcat etc șamd. Practic, n-am fost niciodată pusă de ai mei să achit nimic, da’ nici pretenții nu emiteam.

Ori în momentul în care am avut licența-n brațe și m-am angajat, am văzut cum e să o iei de la 0. Pentru că mă mutam ca să fiu mai aproape de birou.

Înainte de toate, m-am lovit de mulți “nu știu”. N-aveam nicio idee despre nimic. Cu atât mai puțin despre cum și unde să caut o locuință pe care s-o închiriez.

Astfel că mi-am luat câteva țepe. Primul apartament pe care l-am vizionat era foarte ieftin în anunțul postat pe net. Și când zic foarte ieftin, chiar era foarte ieftin. 300 de lei pe lună. N-avea poze sau alte detalii în anunț, iar când m-am dus la fața locului, mai erau vreo 15 persoane pentru același lucru.

Am așteptat cuminți vreo douăj’ de minute pân’ a venit proprietarul. Aproape că ne băteam care să urcăm mai repede pe scări, fluturam toți cu banii să dăm avans pe loc și căutam disperați după argumentul suprem care să-l convingă pe proprietar că suntem chiriașul perfect.

Numa’ că asta a durat până-n momentul în care a deschis ușa. Dincolo de ea erau niște camere goale, cu pereții scorojiți și multă igrasie. Și-atunci să vezi ce competiție de alergat de-acolo s-a-ncins.

Pentru a doua locație pe care-am văzut-o, m-am mai deșteptat un pic. Știam acum că ce-i mai ieftin nu e neapărat bun, luam în considerare doar anunțurile însoțite de fotografii și, desigur, o descriere despre facilitățile și dotările pe care le oferea.

Am ajuns într-un bloc nu prea prietenos. Bine, trebuie să recunosc că era cam murdărel, mirosea a rânced, iar la parter se plimbau uneori nestingheriți șobolanii ieșiți din subsol.

Însă apartamentul era frumos tare. Micuț, cochet, cu mobilă suficientă pentru gusturile mele și cu toate electrocasnicele de care aveam nevoie. Chiar avea și-un loc special de relaxare, unde puteam să citesc în liniște pe divan, cu ferestre mari care-mi asigurau priveliștea în bulevard.

Răspunsul a fost da. L-am închiriat pe loc și a doua zi mi-am adus și obiectele personale. Practic, de acum trebuia să-mi iau viața în piept și să stau bine pe calcule. Să pun deoparte banii de chirie și de facturi, să mă-ngrijesc că trebuie cash pentru detergent sau pentru becuri care se ard, mâncare, renovări pe scara blocului și alte cheltuie neprevăzute. Când zic neprevăzute mă refer la faptul că nu mai avusesem asemenea griji și m-a cam luat un pic pe sus viața de om adult.

Sunt deja 3 ani și jumătate de când locuiesc în chirie. Și mă gândesc că-i cazul să mă mut și-n proprietatea personală, pe care de-atât de mult timp mi-o doresc.

Așa că mă gândesc să apelez la o agenție imobiliară care să mă ajute. Dacă eram un pic mai isteață, mi-aș fi dat seama că m-aș fi putut baza pe o agenție și atunci când am căutat chirie. Cu ei sigur nu mi-aș fi pierdut timpul, răbdarea și nervii, deoarece s-ar fi ocupat serios de dorințele și nevoile mele.

De curând, i-am descoperit pe cei de la Blitz, care au deschis un birou în Craiova în urmă cu un an și iată că-n atât de puțin timp au devenit recomandarea tuturor cunoscuților mei.

Ador faptul că au un call center special pentru clienți, iar agenții lor sunt specializați pe departamente și tipuri de tranzacții. Poți să fii sigur că omul din fața ta este cu adevărat un specialist în ramura sa.

Plus că ei oferă asistență juridică și consiliere financiară în mod gratuit și facilitează servicii de mutare, curățenie și design interior oferind reduceri de până la 100%.

Un pachet complet. Asta este ceea ce-mi doresc. Să știu că sunt în siguranță cu agenția cu care colaborez pentru toate serviciile de care am nevoie. Iar asta face din Blitz agenția perfectă când te intersectezi cu peisajul imobiliare din Craiova.

Și nu numai, pentru că au filiale în mai multe orașe din țară. Da’ sigur m-ajută și pe plan internațional, după ce-mi îndeplinesc visurile locale. Aleg să fiu în siguranță când devin proprietară. Aleg Blitz. Ceea ce vă recomand și vouă.