Salut! Sunt Roxana de pe net și-n realitate merg în fiecare zi cu taxi. Pentru că nu am acordat niciodată timp să-nvăț pentru permis, pentru că poate nu vreau să mă-ncurc cu grijile unei mașini, poate poate. Într-o perioadă, pentru #siguranță și #încredere, am avut chiar un soi de taximetrist personal, pe care-l sunam direct să m-ajute cu deplasările de colo până colo.

Acum, ce voiam să vă zic, că sun la taxi ca s-ajung la film. Filmul Taximetriști, regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae. Imaginea filmului este semnată de Marius Apopei, montajul este realizat de Tudor Popescu, muzica originală îi aparține lui SPIKE, iar Marius Leftărache este designerul de sunet. Alexandra Panaite s-a ocupat de scenografie și costume, iar Elena Tudor de coafură și machiaj. Director de producție este Simona Pătrașcu, producător executiv Anamaria Antoci, co-producători Anamaria Antoci și Vlad Rădulescu, iar Ionuț Datcu, Cristian Anastasiu și Bogdan Theodor Olteanu sunt producătorii filmului.

Ca personage principale îi avem pe Lică și Liviu. Lică – taximetristul „știe-tot” – și Liviu – taximetristul „tace mult” – sunt prieteni buni, deși sunt complet diferiți, iar viziunile lor despre lume și viață nu se prea întâlnesc decât la shaormerie. Dar amândoi împărtășesc frustrarea de-a face o meserie care speră să le asigure un trai decent și poate niște economii până găsesc altceva mai bun. Pentru Lică primează banii, pentru Liviu mulțumirea sufletească. Asta până încep să se gândească fiecare mai mult la ce au, ce sunt și ce pot face cu viețile lor. Pentru ei, o tură de noapte prin București e o adevărată aventură în care întâlnesc oameni de toate felurile – de la tineri petrecăreți și corporatiști, la vedete, DJ sau chiar interlopi.

Ne vedem la Cinema Inspire, luni 23 ianuarie. Și oricând rulează, că prevăd că o să-mi placă așa mult, că voi vrea să-l pun pe lista de replay. Week end frumos!