Blog

De ce să angajezi un Social Media Manager când poți și tu să postezi?

I-auzi, să-i dai și-o grămadă de bani ca să stea pe telefon. Da’ ce, asta e muncă? Faci și tu o poză și-o pui acolo. Ce, tu nu știi să scrii două propoziții? Să filmezi sau să faci un live? Să pui la poveste acolo, stories alea cum se numesc? Să răspunzi la comentarii și să preiei comenzile din mesagerie? Hai mă, dă-o-ncolo…

E ca la contu’ tău de Facebook, numa’ că e pe firmă. Postezi când ai timp sau când arde. Când nu mai ai niciun client și speri să vină salvarea din online. Să sară pe tine cei 26 de oameni care te urmăresc (restu’ planetei chiar sunt proști rău, sincer. nu înțeleg de ce nu-ț’ dau follow acolo, like, șer, astea) și să plătească ce vrei tu să le dai.

Ca idee. Ideea 1.

Ideea 2 e când proprietarul afacerii, ownerul, patronul e-un pic conștient. Un pic mai mult. Și responsabil. Și se apucă să se educe în acest sens. Să facă niște cursuri, să studieze, să participe la webinarii sau chiar luări de lumină pe viu, cu participarea-n sală. Unde ia cuminte notițe și pleacă cu ”aha”-urile de rigoare. Practic investește în el ce ar trebui să investească într-un om din echipă. Căci și el e om și face parte din echipă. Și la urma urmei, el nu-și dă demisia și pleacă spre altă companie cu cunoștințele acumulate (a se citi: plătite) din altă parte. Știți ce zic.

Da’ niciodată n-are timp suficient să pună în practică ce-a învățat. Sau cum a învățat. Să facă un plan, o strategie, să se țină de ea și să compare rezultate. Că știi ce, îi mai sună telefonu’ cu diverse. Furnizoru’ X are de zis o ofertă, clientu’ Y are de zis o problemă. Contabila sună și ea după niște acte. Angajatu’ T se ceartă cu angajatu’ Z și tre’ să-i cam împaci, că iar întârzii cu nush ce și nu-i bine… sau să-i sancționezi sau etc. Da’ parcă vrei să lansezi și-un produs nou și tre’ să te interesezi de la Ana la Caiafa.

Și parcă mai ai de implementat niște proceduri, de recrutat, de investit și de… Sigur mai era ceva. Că TO DO listu’ ăla nu scade niciodată. Doar se mai lungește cu câte-o liniuță despre ce, când, cum, unde și-n ce fel. Așa că mai dă-l în morții lui de postat, că n-o fi foc dacă pui la ora la care poți tu sau dacă nu mai pui deloc 3 zile.

3. Ăsta e punctul la care-am ajuns. 3 magi se întâlniră. Cu balaurul cu 3 capete. Și cu-mpăratul care-avea 3 fii. Sau fiice. Sau aia e, că tu nu mai ai timp de povești, basme sau de pierdut.

Și-acum baaaam, zdranc iată că vine magic idea: angajează naibii un Social Media Manager. Și salvezi TIMP. Pe care să-l folosești la orice altceva. Salvezi BANI. Cu care poți să faci orice altceva. Câștigi TIMP. În care poți trece la nivelul următor. Și BANI. Pe care ți-i generează din activitatea sa, expertu-n social media.

Nu știi unde să-l găsești? Ia sună-mă și-l găsim împreună. Da’ ce să-i pui în fișa postului? Scrie-mi pe WhatsApp și rezolvăm. Cum verifici dacă omu’ chiar își face treaba? Hai că discutăm și asta. Sunt Roxana și răspund la 0738 96 00 81.