Blog

#ȘcoalaMilan sau despre cum fotbalul poate deveni un mod de viață

Și-ar fi dorit să fiu băiat. Să mă facă sportiv și să-mi facă galerie la meciuri. Să se laude cu reușitele mele și să fie mândră că mi-e mamă. Și ca orice părinte, ar fi vrut ca eu să evoluez și să-mi fructific talentul în cel mai bun mediu posibil.

Ar fi vrut să cresc sub ochiul unor profesioniști. Așa cum este Jean Viorel Nicola. Absolvent al școlii de antrenori de la Coverciano. Și antrenor de bază B UEFA. Omul pentru care fotbalul nu este o profesie, ci un mod de viață. Lucru pe care l-a deprins muncind în afara țării: ”Am lucrat șapte ani în Italia, la școala AC Milan, din 2006-2007 și până în 2014, când m-am întors cu dorința de a-l implementa și la Craiova.”

Acum a reușit. Visul său devine realitate cu pași mici, dar siguri. Asociația Sportivă Fotbal Club Nicola a luat naștere în parteneriat cu Milan Academy Scuola Calcio, dar și cu susținerea Primăriei Mischii și a Colegiului Tehnic Energetic.

” Deschidem Academia AC Milan și ne vom desfășura activitatea la baza sportivă de la Mischii, dar vom avea și alte două terenuri de antrenament în Craiova. Ne vom antrena în funcție de vârsta copiilor, de posibilitățile de transport care vor fi puse la dispoziție”, declară Jean Nicola. Acesta menționează că de grupele mici se va ocupa personal, mizând pe formarea elevilor săi în primul rând ca niște oameni responsabili, apoi ca niște sportivi de performanță. Motivația, ambiția, talentul și munca sunt cheile cu care se deschide ușa succesului.

Printre privilegiile oferite de Școala Milan se numără faptul că micuții vor intra în contact direct cu jucători care se bucură de notorietate la nivel mondial. Vor învăța de la cei mai buni dintre cei buni. ” Noi avem posibilitatea să-i ducem direct în top și să rămână acolo. Anual vom propune italienilor un grup de șapte-opt copii care credem că merită să facă pasul acolo și dacă munca lor va da satisfacție vor rămâne la AC Milan. Dacă nu, clubul le dă posibilitatea copiilor care se dezvoltă prin talent și muncă să evolueze la alte echipe inferioare sub formă de împrumut ca să-i ajute să crească”, spune antrenorul.

Calitatea primează. E cea care face diferența. Sunt două dintre argumentele pe care le aduc în favoarea acestei școli de fotbal. Copiii dumneavoastră vor fi în siguranță, vor socializa alături de alți prichindei de vârsta lor, vor pune bazele unui parcurs profesional și vor contura o carieră de vis.

Pentru înscrieri și mai mult informații: 0764 863 444.