Blog

#nervi. Vi s-a-ntâmplat să vândă unii pe net cu fotografiile voastre?

Nu m-au luat dracii chiar așa, din senin. Ci după ce am încercat să le trimit un mail la adresa afișată pe site, iar mail-ul s-a-ntors. Deci practic adresa lor de mail e invalidă. Nefuncțională. Sau nu există.

Nu știu cum de mi se-ntâmplă mie toate pocinoagele, dar hai să vă bag un pic în schemă: din când în când îmi mai scriu numele pe google să văd ce mai zice internetul despre mine, ca o mică egoistă și narcisistă ce mă aflu. Glumesc. Căutam info despre un eveniment la care am participat și eu și am dat de asta.

De un site care chipurile vinde palton ca al meu. Uite:

Inițial am crezut că acolo unde scrie ”Roxana Știubei – Posts Facebook” este un link către pagina mea de Facebook. Dar nu e.

Bă, vreau să vă-ntreb pe voi. Așa de bine arată fotografia asta încât să fie folosită ca prezentare de produs? Că mie nu mi se pare că e genială or something. Se vede paltonul ăla bombiță și merită să-l comanzi în secunda doi? Că nici n-are vreun semn distinctiv sau e vreo marcă, vreun brand, vreo ceva așa la banii ăștia de îi cer acești dubioșei pe el. Și nici nu consider că se vede atât de bine, încât ei să identifice produsul în piață și să-l comercializeze la ei pe site.

Și dacă e să vă spun povestea adevărată a paltonului purtat de mine în această poză, ei bine aflați că nici eu nu știu de unde este. Nu are etichetă, e o haină care a stat mulți ani într-un dulap și pe care am primit-o de la cineva, pentru că pe cineva nu o mai încape.

M-am uitat pe siteul lor la secțiunea de contact, am găsit o adresă de mail unde le-am solicitat să elimine poza mea. Am trimis mailul, cu gândul că aștept un răspuns la fel de amabil cum le scrisesem și eu. Tot ce am primit înapoi este doar faptul că mailul meu nu se poate trimite.

Iar la secțiunea ”Despre noi”, am găsit asta:

Mie mi se pare a text tradus cu google translate. Un text mincinos, că iată zicem de pantofi, dar vindem și paltoane ca al Roxanei Știubei de pe Facebook. ”Nu ezitați să ne contactați” – poate ne lăsați și o adresă fizică, băieți, a depozitului vostru, să venim în excursie.

Eu nu știu ce să zic. E cam nașpa. Cam jenant.

Aș vrea să știu cum vedeți voi treaba asta, ce părere aveți, cum ați reacționa. Poate ar trebui să ignor? Poate ar trebui să-mi sun avocatul? Poate ar trebui să fac o plângere undeva? Cât de reglementat în legislația românească este treaba asta cu postatul pe internet? Ce organ trebuie să verifice veridicitatea afacerilor din online? Cât de moral este? Dar ce e aia moralitate? Dar câți clienți și-or fi luat țepică și câți or fi mulțumiți?

Mai am multe întrebări, însă mi-e frică de faptul că majoritatea rămân fără răspuns.