Blog

Un pic mai aproape de steaua mea norocoasă

Știam. Că există ceva care are grijă de mine. Care mă ghidează. Care îmi ține, între fel sau altul, spatele. Care nu mă lasă să cad. Care este acolo pentru mine, indiferent de situație. Și prima denumire (care a rămas singura denumire!)… e un clasic. Pe care-l ador și care a venit odată cu primul autograf pe-o carte: ”cu încredere în steaua ei norocoasă”, scria autorul.

Și deseori îmi doresc s-ajung la ea. Bine, nu sunt chiar un Jeff Bezos sau un Elon Musk să-mi permit călătorii în spațiu sau un Richard Branson să-mi permit să traversez Atlanticul într-un balon cu aer cald.

Dar știu că am pe mână tatuat un avion, care simbolizează cât de mult îmi place să zbor. Că, deși mi-e frică de înălțime de mor, când sunt în aer mă simt puternică. Simt c-am mai cucerit lumea un pic și că pot întotdeauna mai mult decât mi-am propus.

Deși am urcat pentru prima dată și am avut parte de un zbor cu balonul cu aer cald în martie, în Cappadocia, a doua experiență de acest gen a fost cu mult mai specială. Pentru că s-a întâmplat fix în locul de unde mă trag de pământ. La Predești, de unde-s originile mele. Locul unde mă refugiez mereu când am nevoie de-un restart și locul în care reușesc să mă conectez cu adevărat cu forța naturii. Un fel de ”Chemarea pământului” din Ion al lui Rebreanu.

Pentru asta trebuie să le mulțumesc celor de la Aventura Baloanelor & Sky Fun Predești, care au făcut asta posibil. Și nu numai. Pentru că seara a fost cu adevărat magică și plină de informații noi, super valoroase.

Am aflat, am văzut și am participat la întreg procesul. Montarea și demontarea unui balon cu aer cald. Fiecare pas tehnic pentru îndeplinirea visului de a fi sus în aer ne-a fost arătat & exemplificat de către Silviu Bratu, omul care pune toată pasiunea din lume în această activitate.

Silviu este omul care demonstrează că atunci când ai un vis nu te oprește nimic. Oricât de greu și oricât ar dura, tu ești acolo făcând câțiva cm în fiecare zi pentru a ajunge mai aproape de atingerea scopului și obiectivelor pe care ți le-ai propus.

Ca să ne înțelegem, Silviu și-a dorit să fie pilot de balon cu aer cald. Și pentru asta, a înființat în 2021 prima școală privată pentru licențierea piloților de baloane cu aer cald din România. Totul a început însă în 2016, când ARIES OLTENIA împreună cu Incubatorul de afaceri Vidin si Incubatorul de afaceri Montana au gândit proiectul “Aventura cu balonul, un nou produs turistic transfrontalier”.

De atunci, e de neoprit. Și pe mine m-a cucerit. Și pe taică-miu. Și pe prietena mea cea mai bună. Și pe toți colegii mei din Asociația Bloggerilor Olteni. Ne-am lăsat purtați de val și de aer… dar, de fapt, ne-am lăsat purtați de magia lui Silviu și de experiența lui. Siguranța pe care am simțit-o cu el în rolul de pilot, rar am simțit-o lângă altcineva. Astfel, dacă vreți să aveți parte de ceva inedit și 100% sigur sau dacă vreți să oferiți cuiva un cadou special… vă recomand din suflet să contactați Aventura Baloanelor.

Un pic din bucuria pe care-am trăit-o o puteți vedea în fotografiile de mai jos, realizate de Ion Mihăescu, cel mai bun fotograf din Craiova. Și nu aveam cum să-ncheiem seara altfel decât savurând un pahar dintre cele mai bune vinuri oltenești.